Eerste editie Brussels Urban Youth Games vindt plaats in Molenbeek

© Facebook International Urban Youth Games

De eerste editie van de spelen zal plaatsvinden op 24 en 25 juni. Er wordt verwacht dat enkele duizenden jongeren zullen deelnemen aan het grote, sportieve evenement.

Het evenement komt er op initiatief van Jacques Borlée, in samenwerking met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, en wordt ondersteund door het Internationaal Olympisch Comité. Na de aanslagen in 2016 wou Borlée de jeugd nieuwe hoop geven door de waarden die door sport versterkt worden, te promoten.

Daarom worden enkele sportieve ontmoetingen voor kinderen van 10 tot 12 jaar georganiseerd. “Met deze spelen willen we niet enkel het imago van Brussel en Molenbeek doen heropleven, maar ook nieuwe banden smeden tussen de inwoners en aantonen welke rijkdom onze hoofdstad herbergt,” aldus Borlée.

Tijdens de spelen kunnen kinderen deelnemen aan zeven Olympische disciplines: voetbal, hockey, basketbal, judo, tennis, atletiek en zwemmen. Het plan is om de spelen in 2020 nog eens te herhalen, maar dan met een internationale dimensie.

Enkele ronkende namen uit de sportwereld - zoals Justine Henin, Olivia Borlée, Toma Nikiforov, Amal Amjahid – zetten mee hun schouders onder het initiatief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?