Jacques Borlée lanceert eerste 'Urban Youth Games' in Molenbeek

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 24 april 2019

Atletiekcoach Jacques Borlée en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek slaan in juni de handen in elkaar om samen de eerste editie van de Brussels Urban Youth Games te organiseren. Tijdens dat sportevenement kunnen jongeren van acht tot tien jaar uitblinken in zeven olympische disciplines.

Jacques Borlée wil met de Urban Youth Games de waarden van sport promoten. Met atletiek, basketbal, voetbal, hockey, judo, zwemmen en tennis telt de eerste editie van de Urban Youth Games maar liefst zeven sporten. Voor Borlée gaat het "om het negatieve in iets positief te veranderen" binnen een gemeente die lijdt aan een slecht imago sinds de aanslagen van Parijs in maart 2016.

"Ik wil de Brusselse jeugd doen hopen en dromen, de banden tussen de inwoners herstellen, en de rijkdom van onze hoofdstad tonen op vlak van middelen en dynamiek", aldus Borlée. Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) ziet in het initiatief een kans voor de kinderen om zich buiten de schoolmuren uit te leven en terwijl "openheid, samenhorigheid en het verleggen van grenzen aan te moedigen."

Het project wordt ondersteund door gerenommeerde atleten zoals de zevenvoudige wereldkampioen jiu-jitsu, Amal Amjahid, tennislegende Justine Henin, hockeyspeelster Emilie Sinia, lid van de nationale ploeg Red Panthers en geboren in Molenbeek, en judoka Toma Nikiforov.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?