Eerste gebodstekens duiken op in Molenbeekse straten

In Sint-Jans-Molenbeek doken vanochtend deze gifgroene tekens op langs de straat. Enkele voorbijgangers vroegen zich af wat ze betekenen.

"Het teken binnen de gifgroene cirkel moet een mondmasker voorstellen", zegt woordvoerder van de gemeente Molenbeek Virginie Pochet. "Ze zijn geplaatst op de Gentsesteenweg, op de Ninoofsesteenweg en in de Ribeaucourtstraat - volgens de nieuwe politieverordening omtrent de coronacijfers."

Het dragen van een masker dat neus en mond bedekt is op die verkeersassen dus verplicht voor personen van 12 jaar en ouder. Ook op de volgende markten moet je er één dragen: de markt van dinsdag in de Isidoor Teirlinckstraat; de markt van donderdag in de Graaf van Vlaanderenstraat, het Gemeenteplein en het Sint-Jan-Baptistvoorplein; de markt van zondag op de esplanade van Sint-Mariastraat.

Ook in alle openbare gebouwen voor de delen die toegankelijk zijn voor het publiek; in de horeca, behalve wanneer de personen aan hun tafel zitten, zijn de mondmaskers verplicht in Molenbeek.

En, geeft de verordening last but not least nog mee: een masker dat neus en mond bedekt, is ten zeerste aanbevolen voor élke verplaatsing op het grondgebied van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?