Eerste koudeprik eist meteen twee slachtoffers op straat

Updated: 30-10-2018 - 16:44

De eerste koude van het jaar heeft meteen twee dodelijke slachtoffers gemaakt. Het lichaam van een dakloze vrouw van 41 werd op maandagochtend aangetroffen op de grens tussen Schaarbeek en Laken. En ook dinsdagochtend werd het levenloze lichaam van een vrouw gevonden aan de Brandhoutkaai.

Maandag werd een dakloze vrouw aangetroffen in de François-Joseph Navezstraat, net op Lakens grondgebied. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het niet. Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt het Brussels parket aan onze redactie.

Het parket heeft de oorzaak van haar dood onderzocht. Uit gesprekken met buren en camerabeelden blijkt dat er geen tussenkomst van derden is geweest. Ook de wetsdokter kwam ter plaatse en heeft uitgesloten dat er kwaad opzet in het spel is. De vrouw vertoonde tekenen van onderkoeling en is daarmee het eerste slachtoffer van het winterseizoen. In de nacht van zondag op maandag daalde het kwik tot 1 graden boven Celsius.

Vrouw gevonden aan fontein

Maar ook dinsdagochtend liet een vrouw op straat het leven, bevestigt de Brusselse politie en het parket aan onze redactie. De 55-jarige werd aan de Brandhoutkaai gevonden door voorbijgangers. Die zouden de vrouw nog hebben proberen reanimeren, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer zou een vrouw zijn die al enige tijd verbleef rond het stenen monument aan de Oorlogsduif aan de fontein.

Winterplan nog niet in voege

Het Winterplan, het jaarlijkse opvangplan voor daklozen, treedt pas op 15 november in werking. De rest van de winter zal Samusocial rond de 1000 opvangplaatsen voor daklozen creëren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?