Eerste oogst voor daktuin Albertina

© Ivan Put
De eerste soepgroenten van de daktuin op de Koninklijke Bibliotheek zijn geoogst. De ecologische tuin houdt zaterdag opendeur. Ondertussen wordt gedacht aan een gelijkaardige daktuin op het dak van Parking 58.

Dinsdag is de daktuin Potage-Toit feestelijk geopend door minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo). De ecologische tuin is in februari aangelegd op het 350 vierkante meter grote dakterras van de Koninklijke Bibliotheek Albertina.

Potage-toit is een groentetuin die is aangelegd en wordt beheerd door de vzw 'Le Début des Haricots', in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. Het project werd geheel gesubsidieerd door het Brussels Gewest voor een totaal bedrag van 15.000 euro.

De groentetuin is ook een plek waar Brusselaars informatie kunnen krijgen over duurzame voeding. Het infopunt is toegankelijk voor het publiek
tijdens de openingsuren van de cafetaria van de bibliotheek. Er worden ook workshops georganiseerd. Zaterdag is er een opendeurdag.

De eerste oogst naar de cafetaria van de bibliotheek. De overblijvende groenten zullen worden verkocht aan de medewerkers en bezoekers van de bibliotheek.

Intussen praat Filippo Dattola van de vzw Le Début des Haricots ook met Interparking om op de bovenste verdieping van parking 58 een soortgelijke ecologische daktuin aan te leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?