Eerste rouwtuin in Chirec-ziekenhuis geopend

© BX1
| In het Chirec-ziekenhuis in Oudergem is dinsdag 15 oktober 2019 de eerste Tuin van de Sterren ingehuldigd.

In het Chirec-ziekenhuis in Oudergem is dinsdag de eerste Tuin van de Sterren ingehuldigd. Een herdenkingsplaats waar gezinnen van een doodgeboren baby of een vroeggeboren foetus kunnen rouwen. “Een belangrijk initiatief om het welzijn van onze patiënten te bevorderen”, vertelt het medische team van het ziekenhuis.

Dat bericht La Dernière Heure.

Volgens het Chirec-ziekenhuis is een kind verliezen tijdens de zwangerschap of bevalling nog steeds taboe in onze samenleving. “Daarom is het initiatief zo belangrijk. We moeten dit verdriet onder woorden brengen en bovenal moeten we de herinnering aan het dode kind bewaren.”

Om de herinnering aan het kind levend te houden, zijn er in de tuin vier urnen geplaatst, elk vernoemd naar een sterrenbeeld. Ouders worden gevraagd een medaillon in een klein slot te plaatsen waarop ze de naam en datum van het kind kunnen graveren.

De Tuin van de Sterren is een multidisciplinair project waarbij vroedvrouwen, psychologen en neonatologen de handen in elkaar slaan om nabestaanden te helpen in hun rouwproces. “Het is cruciaal om hen te helpen in het omgaan met verdriet", voegt het medische team van het Chirec-ziekenhuis er nog aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?