Eerste vergunning voor fietspaden Kleine Ring is rond

© Brussel Mobiliteit

De vergunning voor de fietspaden langs de Kleine Ring tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort is afgeleverd. Ook voor de fietspaden tussen IJzer en Rogier is er al een positief advies.

Afgescheiden fietspaden aanleggen langs de volledige Kleine Ring. Het was een van de meest concrete beloftes inzake mobiliteit die de Gewestregering opnam in haar regeerakkoord. Ondertussen zijn we twee jaar verder en krijgt het project beetje bij beetje vorm.

De eerste vergunning voor de Zuid-, Slachthuis-, en Poincarrélaan is ondertussen afgeleverd, maar het is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden beginnen. “De planning daarvoor wordt nu afgewerkt, ook in coördinatie met de andere werkzaamheden in de omgeving,” klinkt het bij minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

De nieuwe fietspaden tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort komen tussen de parkeerstrook en het voetpad en zijn dus gescheiden van het autoverkeer.

Ook de plannen voor fietspaden langs de Boudewijn- en de Antwerpselaan, tussen Rogier en het IJzerplein, zijn zo goed als rond. De overlegcommissie gaf een gunstig advies, maar formuleerde wel enkele opmerkingen. De plannen worden momenteel aangepast.

Rond het Madouplein komen fietspaden in het kader van de bredere heraanleg van de buurt. De plannen daarvoor zijn momenteel in openbaar onderzoek. De werkzaamheden zouden eind 2017 moeten beginnen.

Verder is het wachten op een doorbraak voor het stuk van de Kleine Ring tussen Naamsepoort en Louiza. Daarvoor werd eind vorig jaar een ontwerpwedstrijd gelanceerd, maar sindsdien bleef het stil rond het project.

Daarna blijven er nog ontbrekende schakels ter hoogte van Sainctelette, Kruidtuin, Kunst-Wet en Hallepoort. Afwachten dus of de Brusselaar tegen het einde van de legislatuur (2019) ook effectief helemaal rond de Vijfhoek zal kunnen fietsen op afgescheiden fietspaden.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?