Eigenaar van foto gevonden: 'Zestien jaar na het kamp nog steeds samen'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 1 februari 2021

Miek Meeusen kocht enkele weken geleden een boek bij tweedehandswinkel Pêle-Mêle in het stadscentrum. Daarin trof ze een oude foto aan die ze graag wil teruggeven aan de eigenaars. Het blijken Katrien Impens en Miguel Eeckman te zijn, toen op jeugdkamp met de CM. Zestien jaar later zijn ze nog steeds samen en hebben ze drie kinderen.

In #Durftevragen lost BRUZZ-presentator Robbe Petitjean elke dag een vraag op van een Brusselaar. Vorige week was het Miek Meeusen die een vraag had. Ze was op zoek naar de mensen op de foto die uit haar boek viel.

Katrien Impens en Miguel Eeckman herkenden zichzelf op de foto, die hen werd toegestuurd door verschillende mensen. "De foto is genomen in een CM-kamp in Massembre, waar ik vakantieverantwoordelijke was," herinnert Eeckman. "Ik ging elk jaar mee met de jeugdvakanties met Kazou, mijn vriendin was er meestal ook bij. Ik kende haar al een aantal jaar voordat de foto werd genomen en we zijn nog altijd samen."

Tijdens het kamp was Eeckman 22. Inmiddels is hij 38 en Katrien Impens 36. Ze kennen elkaar nu negentien jaar, het kamp ligt al zestien jaar achter hen. Inmidels hebben ze drie kinderen die ook op kamp zullen gaan. "Als ze er zin in hebben tenminste," lacht Eeckman.

Lees verder onder de foto

20210127 zoektocht foto miek
De bewuste foto.

Twee van de anderen op de foto bleven Eeckman en zijn vriendin nog een tijdje zien in het jeugdhuis Snuffel in Grembergen, maar het contact verwaterde. Tot één van hen vorige week toevallig langs zijn huis in Dendermonde wandelde.

Eeckman is niet te weten gekomen wie de foto in het boek heeft laten slingeren. "We dachten aan één van ons die nog in Brussel heeft gestudeerd, maar dat bleek niet zo te zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?