Elsene organiseert participatieve wijkontmoetingen

© Imagedesk Sander De Wilde
| (archiefbeeld)

Om beter tegemoet te komen aan de noden en vragen van de Elsenaars, gaat de gemeente van start met een reeks burgerontmoetingen. “We willen een nieuw model op poten zetten dat aan iedere Elsenaar de kans geeft om zijn of haar mening uit te drukken.”

“Het doel is om de dialoog nieuw leven in te blazen en het vertrouwen tussen de burgers en de verkozenen te herstellen,” klinkt het bij Elsens burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) in La Dernière Heure. “We willen iedereen de kans geven om deel te nemen aan het beleid.”

Concreet zullen de lokale wijkcomités, buurtverenigingen en winkeliers in eerste instantie worden uitgenodigd voor een voorbereidende vergadering. Nadien zullen burgerontmoetingen georganiseerd worden die voor iedereen toegankelijk zijn. De gemeente wordt in dit proces begeleid door Particitiz, een organisatie gespecialiseerd in participatieve processen.

De data voor de ontmoetingen per wijk werden alvast bepaald. Meer informatie vind je terug op de website van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?