Elsense burgemeester probeert eigenhandig relschoppers tegen te houden

© Twitter - Infos Bruxelles
| Burgemeester Doulkeridis wil relschoppers tegenhouden

De burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) heeft geprobeerd om zelf relschoppers tegen te houden, toen de situatie ontspoorde na de 'Black Lives Matter'-betoging van afgelopen zondag.

"Het was absoluut niet de bedoeling dat er ook in Elsene demonstraties zouden plaatsvinden," zegt Christos Doulkeridis, burgemeester van Elsene, aan BRUZZ. "Toen ik hoorde dat de situatie net daar dreigde te ontsporen, aan de Elsensesteenweg, ter hoogte van de Naamsepoort, sprong ik op de fiets om het met lede ogen aan te zien."

"Ik was op dat moment met mijn zoon op het Fernand Cocqplein een ijsje aan het eten, net als talloze andere families trouwens, toen ik via WhatsApp verwittigd werd dat de sfeer grimmig werd en de spanning tastbaar. Talloze politieagenten stonden al klaar om in te grijpen. Toen drong het tot me door dat het wel eens fout kon aflopen."

'Onschuldige winkeluitbaters'

Op beelden, die op sociale media circuleren, is te zien hoe Doulkeridis eigenhandig relschoppers tracht tegen te houden. "Je merkte echt wel dat de meeste relschoppers enkel daarop uit waren, en totaal niets te maken hadden met de betoging van eerder die dag. Die is grotendeels zonder incidenten verlopen."

"Ik kon enkele relschoppers overtuigen om te vertrekken en de buurt te verlaten, maar de situatie is helaas toch ontspoord," zegt de burgemeester, die het "onbegrijpelijk vindt dat onschuldige winkeluitbaters uiteindelijk het onderspit delven."

Burgemeester Elsene probeerde relschoppers tegen te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?