Elsense raakt zwaargewond bij woningbrand

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 11 mei 2020
Updated: 11-05-2020 - 17:17

Omstreeks 15 uur is de brandweer van Brussel opgeroepen voor twee branden in Elsene. In de Edmond Picardstraat moest een appartementsblok van vijf verdiepingen ontruimd worden. Een vrouw raakte zwaargewond. De dakbrand in het gebouw van restaurant Racines op de Elsensesteenweg raakte snel geblust.

De brand in de Edmond Picardstraat in de Molièrewijk is onder controle. De bluswerken zijn nog volop bezig. Het appartementsgebouw van vijf verdiepingen is volledig ontruimd, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De brand ontstond accidenteel op het gelijkvloers. De bewoonster van het appartement werd met tweede- en derdegraads brandwonden overgebracht naar het Militair Hospitaal. "Haar toestand is zorgwekkend", aldus Derieuw. Er waren geen andere bewoners aanwezig in het pand.

Twintig brandweermannen en -vrouwen waren in de weer om de brand te bestrijden. "Dankzij hun snelle tussenkomst is de schade beperkt gebleven tot de woning op het gelijkvloers en het daarboven gelegen appartement. Deze zijn beide onbewoonbaar."

Zwarte rookwolk boven Flagey

In de Elsensesteenweg ontstond een brand op de mezzanine van een rijhuis, waarin op het gelijkvloers het Italiaanse restaurant Racines gevestigd is. Het vuur sloeg over op het dakterras en veroorzaakte een grote, zwarte rookpluim.

De brand was snel geblust en er vielen geen gewonden. Het incident lokte veel kijklustigen naar het Flageyplein. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Het verkeer werd even omgeleid en ook tram 81 en buslijn 71 ondervonden kortstondig hinder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?