Elsense schepen komt met bomenplan

© Wikimedia Commons
| De schepen verwijst naar het Flageyplein als voorbeeld van een plek die meer bomen kan gebruiken.

In afwachting van het gemeentelijk Klimaatplan heeft Elsense schepen Audrey Lhoest (Ecolo) alvast een bomenplan klaar. Dat plan vertrekt vanuit de opvatting dat er waar mogelijk extra bomen moeten worden geplant in de gemeente Elsene.

Het plan bevat ongeveer dertig maatregelen en honderd submaatregelen. Er moet wel nog worden onderhandeld over de begroting van het plan als onderdeel van het jaar 2022 en het driejarenplan, zo schrijft La Dernière Heure.

De focus zal in eerste instantie liggen op het noorden van de gemeente, waar verschillende hitte-eilanden zijn vastgesteld. Zo wordt een studie opgestart om het Flageyplein te vergroenen. Andere acties maken ook deel uit van het plan: de opleiding van het personeel, de aanplanting van fruitbomen, de organisatie van activiteiten rond opmerkelijke bomen, de uitwisseling van zaden en het opzetten van een jaarlijks bomenfestival.

De schepen Audrey Lhoest (Ecolo), verantwoordelijk voor Groene Ruimte, doet daarom een ​​oproep aan de regionale overheden om de procedures voor aanplantingen gemakkelijker en sneller te maken.

"De naam Elsene komt van ‘els’ en is nog steeds het symbool van de gemeente," zegt Lhoest. "Met het bomenplan willen we een duidelijke roadmap uittekenen. Dit plan is essentieel in het kader van de klimaatcrisis die we meemaken. De boom is een airco die schaduw creëert en biedt lichamelijk en geestelijk welzijn."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?