Etterbeek wil regionale hulp bij stakingen Net Brussel

© Photonews
| Vincent de Wolf (MR)

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) wil met het Brussels Gewest onderhandelen over een alternatieve oplossing om zijn drukste straten schoon te houden wanneer Net Brussel staakt. Dat weet La Capitale.

Na de verschillende stakingen bij Net Brussel wil Etterbeeks burgermeester Vincent De Wolf, die onder andere belast is met netheid, onderhandelen met het Gewest om een oplossing te vinden voor de dagen dat het personeel van de gewestelijke instelling staakt. "De stakingen nemen toe," klinkt het in La Capitale, "we willen in de winkelstraten zelf het afval van de straat verwijderen, alsook op gevoelige dagen zoals vrijdag. De gemeentelijke werknemers zouden overuren draaien en de rekening zou naar de regio worden gestuurd."

"Dit systeem bestaat al", klinkt het bij Alain Maron (Ecolo), de Brusselse minister van Leefmilieu die ook belast is met Net Brussel. "De kosten die de gemeenten in dit specifieke kader maakt worden ook vergoed. Er moet wel samen overeengekomen worden welke wegen schoongemaakt zullen worden en in welke periode dat zal gebeuren, om een ​​idee te krijgen van wat ons te wachten staat en zodat het werk niet twee keer wordt gedaan."

Het voorstel van De Wolf werd al naar voren geschoven tijdens het maken van de gemeentelijke begroting. Daar werd besloten om meer middelen ter beschikking te stellen aan openbare netheid, een zaak die de burgemeester dierbaar is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?