Vincent De Wolf bestelt een studie: 'Tweerichtingsfietspad is onveilig'

Een simulatie van het "gevaarlijke" tweerichtingsfietspad op de Tervurenlaan.

Etterbeeks Vincent De Wolf (MR) blijft zich verzetten tegen de plannen van mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) om op de Tervurenlaan een tweerichtingsfietspad te leggen. Nu zwaait hij met een studie over de verkeerssituatie. Die zou met het tweerichtingsfietspad zeer onveilig worden.

"Ik wil een zwaar ongeluk als gevolg van de heraanleg niet op mijn geweten hebben," zegt De Wolf in de krant Le Soir. Volgens een Franse studie die hij bestelde, zijn tweerichtingsfietspaden gevaarlijk. Automobilisten zouden verrast worden door fietsers die tegen de verkeersstroom in rijden. De Wolf haalt zelfs cijfers uit de kast. 28 van de 123 ongevallen met fietsers vonden plaats op de kruising van een tweerichtingsfietspad en een weg.

Het is al langer geweten dat De Wolf een koele minnaar is van het fietsplan van Pascal Smet (SP.A) Hij noemde eerder de plannen van Smet al gevaarlijk, zonder geruggesteund te zijn door een studie. "Zo zijn er veel garages, en kijken chauffeurs niet altijd in de twee richtingen als ze eruit rijden," klonk het in februari, toen de ruzie begon.

Smet van zijn kant is niet onder de indruk van De Wolfs studiemateriaal. "Je kan je gerust vragen stellen bij de geloofwaardigheid van dat studiebureau, dat heel snel heeft gewerkt en de Brusselse realiteit helemaal niet kent," laat hij optekenen. Maar ook binnen de Etterbeekse meerderheid is er gemor. Meerderheidspartij Ecolo-Groen noemt een tweerichtingsfietspad "de beste oplossing" en gaat dus in tegen de wens van de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?