Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf wil horecaterrassen heropenen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

Burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) vindt dat het debat voor de heropening van de horecaterrassen moet gevoerd worden. “We hebben nood aan wat vreugde. De druk zal samen met de temperatuur stijgen.”

Sinds 19 oktober 2020 moet de horeca op bevel van de federale overheid verplicht sluiten, iets wat ondanks de stijgende coronacijfers moet herbekeken worden volgens Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf.

“Ik ben al langer persoonlijk van mening om de terrassen te heropenen", zei De Wolf aan Het Laatste Nieuws. Al moet die beslissing volgens de burgemeester natuurlijk wel op federaal niveau moeten genomen worden. “Een heropening moet gebeuren in een veilig kader, met respect voor sociale afstand en alle nodige hygiënevoorschriften”, aldus De Wolf.

Met de zomer die dichterbij komt, en daarmee ook de stijgende temperatuur, zal de druk om de terrassen terug te openen groter worden volgens hem. “We hebben nood aan wat vreugde. Maar niet alleen in mijn gemeente natuurlijk. Mijn gemeente is geen eiland.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?