Evacuatie van postsorteercentrum Brussel X wegens envelop met citroenzuur

© PhotoNews
| Sorteercentrum Brussel X van Bpost (archiefbeeld).
Updated: 21-03-2019 - 16:55

Het postsorteercentrum Brussel X in Neder-Over-Heembeek is donderdagvoormiddag voor een korte tijd geëvacueerd, nadat twee medewerkers van Bpost in contact waren gekomen met een ongeïdentificeerd wit poeder. Later bleek het te gaan om citroenzuur. De twee medewerkers konden dus vrij snel weer naar huis.

De Brusselse brandweer werd omstreeks 9 uur opgeroepen door Bpost. In een van de poststukken werd een onbekend wit poeder aangetroffen. Uit voorzorg werd het personeel geëvacueerd uit het sorteercentrum aan de Vilvoordsesteenweg.

Twee medewerkers van Bpost zouden in aanraking geweest zijn met het verdachte poeder. Het duo werd ontsmet en in quarantaine geplaatst. Ze vertoonden daar geen ziekteverschijnselen en mochten al snel naar huis.

Het Hazmat-team (Hazardous Materials Response Team) van de Brusselse brandweer isoleerde het poststuk. Dat werd overhandigd aan de Civiele Bescherming. Die kwam in de loop van de namiddag al snel tot de conclusie dat het om ongevaarlijk citroenzuur ging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?