Evenementensector hoopt eind deze week datum voor heropstart te kennen

© Eric Danhier
| Thirthy Seconds to Mars, de groep van Jared Letho, mocht zaterdag het Brussels Summer Festival afsluiten.

De evenementensector hoopt nog deze week te weten wanneer de activiteiten mogen heropstarten. De vertegenwoordigers van de sector hebben naar eigen zeggen een 'constructieve ontmoeting' met de ministers gehad.

"Donderdag aanstaande ontmoeten we minister Denis Ducarme (MR) en tegen eind deze week hopen we de datum te kennen waarop we weer activiteiten mogen hernemen." Dat zegt Bruno Schaubroeck van de Alliantie van Belgische Event Federaties. "We hebben deze maandag een erg constructieve ontmoetingen gehad met federaal minister en vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) en Vlaams minister Hilde Crevits (CDV)", aldus Schaubroeck.

De sector van de evenementen die 80.000 mensen tewerkstelt met onder meer beursorganisatoren, zaalverhuurders, licht- en geluidsbedrijven, cateringbedrijven en uiteraard artiesten zelf, heeft enkele maanden nodig om alles weer op poten te zetten. "Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk een datum te krijgen waarop evenementen weer kunnen plaatsvinden", zegt Schaubroeck. "Dat schept perspectief en dat hebben onze mensen nodig. We hopen het najaar nog te kunnen redden."

Bij de gesprekken met De Croo en Crevits bleek dat de ministers zeer goed op de hoogte waren van de dossiers en zich ook bezorgd toonden om een signaal te geven aan de sector. "We hebben huiswerk gekregen om alles concreet uit te werken de komende dagen", zegt Schaubroeck, "en ook de ministers hebben heel wat huiswerk meegekregen, maar ik heb goede hoop dat we weldra weer mogen opstarten. De goodwill daarvoor van de kant dan de overheid is er in elk geval. "

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?