Evenementensector ziet boekingen kelderen: 'Laat onze sector niet opnieuw in de steek'

© NS / BRUZZ
| Actievoerders van de beweging 'Sound of Silence' kwamen eerder al samen op het Muntplein (archiefbeeld).

De evenementensector ziet het aantal boekingen slinken nu het coronavirus in ons land aan een nieuwe opmars bezig is. Dat zegt #SoundofSilence, het gezamenlijk initiatief van de sector. "We willen mensen oproepen om events te blijven bijwonen en initiatiefnemers aanmoedigen om events te blijven organiseren (...) Laat onze sector niet opnieuw in de steek."

De vierde coronagolf is al een tijdje in het land, en dat beginnen de event- en cultuursector te voelen. "Het regent annuleringen die we niet kunnen stoppen", zegt #SoundofSilence zondag in een persbericht. "Gaan de statistieken omhoog, dan gaat het aantal boekingen omlaag. Voor de derde keer in twee jaar tijd zien we onze agenda's stilletjesaan leeglopen."

Nochtans mogen evenementen vooralsnog gewoon doorgaan. Dat kan bovendien op een bijzonder veilige manier, "met maatregelen die hun nut en hun veiligheid hebben bewezen", benadrukt de sector.

Daarom wil #SoundofSilence mensen oproepen om events te blijven bijwonen en initiatiefnemers aanmoedigen om ze te blijven organiseren, klinkt het. "We mogen geen angst en paniek zaaien, daar heeft niemand na twee jaar nog een boodschap aan. Laat ons dus opnieuw verbinden. Laat ons met z'n allen events blijven bijwonen volgens de geldende maatregelen. En laat onze sector niet opnieuw in de steek."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?