Evere voert in drie wijken alcoholverbod in

© KVDP/BRUZZ
| Archiefbeeld

Een blikje bier kopen in de nachtwinkel en dat op een bankje opdrinken: het mag vanaf woensdag 15 juni niet meer in enkele wijken van Evere. Dan gaat een alcoholverbod van kracht dat geldt tussen 20 uur en zeven uur 's ochtends.

Het verbod geldt niet op het hele grondgebied van de gemeente, maar enkel in de wijken Paduwa, Vrede en Onze-lieve-Vrouw En dat op vraag van de bewoners: "Men is het beu dat sommige mensen die daar alcohol consumeren voor overlast zorgen en tot de late uren lawaai maken", zegt burgemeester Ridouane Chadid (PS).

Nachtwinkels mogen er 's avonds niet langer alcohol verkopen. Ook het drinken van alcohol in de publieke ruimte, zoals op pleinen of in het park, is dan verboden. Enkel de verkoop van alcohol in café's of op evenementen is wél nog toegestaan.

De burgemeester vindt de maatregel niet overdreven: "Het verbod is goedgekeurd door de gemeenteraad. Evere is niet de enige gemeente die de maatregel invoert. Ook in Schaarbeek geldt een verbod op de verkoop van alcohol in de Noordwijk omwille van de overlast."

Het is ook niet duidelijk tot wanneer de maatregel van kracht is: "We willen in september de maatregel evalueren. Als de situatie in de wijken verbetert, kunnen we overwegen om het verbod op te heffen. Maar als de situatie er niet op vooruit gaat, blijft het gelden tot het einde van het jaar.", besluit Chadid.

Ridouane Chahid (PS) bij zijn eedaflegging in het Brussels Parlement op 11 juni 2019
© PhotoNews
| Ridouane Chahid (PS) bij zijn eedaflegging in het Brussels Parlement op 11 juni 2019.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?