Explosie in Schaarbeek: één persoon zwaargewond

Updated: 29-07-2019 - 16:58

Ontploffing in Schaarbeek

 

In Schaarbeek is maandagochtend een persoon zwaargewond geraakt bij een explosie en de daaropvolgende brand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bewoner van hetzelfde pand bleef ongedeerd.

De explosie vond maandagochtend omstreeks 06.55 uur plaats in de Vleugelstraat in Schaarbeek. Ter plekke stelde de brandweer een hevige rookontwikkeling vast op de eerste verdieping, aan de voorzijde van het gebouw. Aan de achterzijde werd een zwaargewond slachtoffer aangetroffen.

"Die persoon was uit het raam op de eerste verdieping gesprongen en was ernstig verbrand", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Hij is onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis gebracht."

Onbewoonbaar

Een bewoner van het gelijkvloers werd door de brandweer uit het pand geëvacueerd en ter plaatse onderzocht door een arts, maar bleek ongedeerd. De brandweer haalde een een kat en drie kittens uit het gebouw en vertrouwde die toe aan Veeweyde.

"De brand was snel onder controle, maar het gebouw is ernstig beschadigd en minstens tijdelijk onbewoonbaar", aldus nog de brandweer. "Over de oorzaak van de explosie en brand bestaat nog geen duidelijkheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?