Extra camera's op kerkhoven Stad Brussel

© Ivan Put
| Het kerkhof van Laken.

De koperdiefstallen op de kerkhoven van de Stad Brussel houden aan. Daarom beslist bevoegd schepen Alain Courtois (MR) extra camera’s te plaatsen.

Sinds 2016 hangen er al camera’s op de begraafplaatsen van Laken en Brussel, net om dieven af te schrikken of op te sporen.

Maar dat volstaat niet, zo blijkt. “De dekkingsgraad is onvoldoende”, laat het kabinet Courtois weten aan La Capitale. “De koperdiefstallen nemen nog toe.” Er worden vooral koperen kruisen gestolen, die de soms historisch waardevolle grafmonumenten sieren.

Dat terwijl de Stad Brussel er net alles aan doet om dat patrimonium goed te beheren. “Maar de veiligheid blijft een probleem. We hebben te maken met georganiseerde bendes die met de auto komen om de versiering van de grafmonumenten te stelen.”

Voor 2018 trekt de Stad Brussel een budget van 250.000 euro uit voor de aankoop van veiligheidscamera’s. Die dienen onder meer voor de beveiliging van de begraafplaats zelf, als van de onderaardse grafgalerijen, die recent vernieuwd werden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?