Ondanks de bodemverontreiniging zijn op de Navezsite nog geteelde groenten te zien.

Ondanks de bodemverontreiniging zijn op de Navezsite nog geteelde groenten te zien.

Om de getroffen Brusselse landbouwers te steunen tijdens de coronacrisis, kondigt Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron 200.000 euro aan landbouwpremies aan. Die worden per 3000 euro verdeeld onder de primaire producenten van landbouwproducten.

Brussels minister voor Leefmilieu Alain Maron gaf weken geleden al de opdracht om de Brusselse landbouwsector te monitoren in verband met de coronacrisis. Uit die monitoring blijkt dat de COVID-19-crisis elke activiteit op een andere manier raakt in functie van de betrokken actoren, de aard van hun activiteiten en hun distributieketen. Zo heeft de ene groenteboer de zaken letterlijk en figuurlijk zien opbloeien door de coronacrisis, terwijl andere telers en veeboeren hun goederen plots niet meer verkocht kregen door het sluiten van horecazaken.

Daarom besliste de regering dat 200.000 euro zal verdeeld worden in pakketten van telkens 3000 om de door de crisis getroffen voedselproducenten te steunen. De specifieke financiële steun geldt voor ondernemingen die actief zijn in de primaire productie van landbouwproducten, die zijn geregistreerd onder de codes “teelt van gewassen en plantenvermeerdering”, maar ook veeteelt en aquacultuur zullen aanspraak kunnen maken op de premie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie , premies , lokaal , landbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni