| De restauratie van Villa Kattekasteel is achter de rug.

Meer dan honderd jaar oude Villa Kattekasteel gerestaureerd

NLS
© BRUZZ
19/01/2024

Donderdagnamiddag werd de gerestaureerde Villa Kattekasteel, uit 1909, in Anderlecht ingehuldigd. Het vernieuwde project moet duurzame landbouwactiviteiten en behoud van biodiversiteit bevorderen in de Vogelzangvallei.

"Er werden bureaus, een vergaderzaal en een conciërgewoning ingericht”, duidt Fatiha El Ikdimi (Les Engagés), Anderlechts schepen van Gebouwen. Ook werd een landbouwtestruimte geïnstalleerd in het kasteel.

"Het geheel is van groot erfgoedbelang en draagt bij aan de bestendiging van de Vogelzangvallei als beschermd landschap", besluit de schepen, die de restauratie als geslaagd bestempeld.

Cottagestijl

De villa, gebouwd in 1909 in kenmerkende cottagestijl, dankt haar naam aan het kattenbeeldje boven de centrale schouw. Het gebouw in de Vogelenzangstraat deed bijna veertig jaar dienst als gemeentelijke woning. In 2015 werd de restauratie opgestart door de gemeente Anderlecht, in kader van het project BoerenBruxselPaysans.

Dat is een samenwerking tussen de gemeente Anderlecht, Leefmilieu Brussel en vier vzw's die ecologische stadslandbouw moet bevorderen.

Burgemeester Fabrice Cumps (PS) voegt toe dat vrijwilligersvereniging CCN Vogelzang, beheerder van het nabijgelegen natuurdomein, voortaan ook in de villa terechtkan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni