Familiedag scholengroep Sint-Goedele lokt 3.000 deelnemers

© vzw Sint-Goedele

De familiedag van scholengroep vzw Sint-Goedele Brussel lokte op zaterdag maar liefst 3.000 deelnemers. Doel van ‘Het Gbeuren’ was niet enkel om de Brusselse troeven in een positief daglicht te stellen, maar ook iedereen te bedanken voor het vertrouwen in de scholengroep.

“We deelden zo’n 6.000 tickets uit, en die gingen naar ongeveer 3.000 personen,” vertelt Frieda Luppens, coördinerend directeur van de basisscholen bij vzw Sint-Goedele, aan BRUZZ. “Deelnemers konden elk tot vier activiteiten uitkiezen.”

“We merkten dat een grote groep gezinnen ondanks het culturele aanbod in Brussel omwille van omstandigheden bijna nooit op dit soort activiteiten kan ingaan. Vandaar dit initiatief,” aldus Luppens. “Tegelijkertijd willen we hiermee iedereen bedanken voor hun vertrouwen en inzet.”

De deelnemers van de familiedag konden tussen ongeveer 8.500 activiteiten kiezen, waaronder boottochten, ritjes met een historische tram en een chocoladeworkshop. “Vooral de boottochten hadden veel succes,” zegt Luppens. “Bij de ouderen vielen de wandelingen in de smaak. Op het Muntplein kregen we dan weer veel kinderen over de vloer.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?