Fans wuiven Arno laatste keer uit in Oostende

Fans van Arno kregen zaterdag nog een allerlaatste keer de kans om de overleden zanger te groeten. Aan het Westerstaketsel van Oostende voer de boot met de urne langs enkele honderden aanwezigen vooraleer de assen van de zanger werden uitgestrooid in zee. De afscheidsceremonie zelf vond in intieme kring plaats.

Op het normaal vrij lege staketsel achter de bekende Vistrappen verzamelden zich zaterdagnamiddag enkele honderden mensen. Ze kwamen er onder een stralende zon een laatste groet brengen aan de Oostendse zanger, vooraleer zijn assen op zee werden uitgestrooid. Onder de aanwezigen veel Oostendenaren en andere West-Vlamingen, maar er was ook opmerkelijk veel Frans te horen. Tot op de kop van het Westerstaketsel stonden fans.

Toen de knalgele boot Albatros rond 15 uur de vaargeul binnenvoer, was het muisstil. Het vaartuig had uitzonderlijk de toestemming om erg dichtbij te varen. Op de boot bevonden zich familie en vrienden, bij de urne lagen tulpen en stond een grote zwart-witfoto van de zanger. Het applaus nam toe naarmate de boot naderde. Vanop het dek weerklonk Arno's nummer 'Dans les yeux de ma mère'. Daarna voer het schip de vaargeul uit om zijn assen op zee uit te strooien.

Arno Hintjens overleed op zaterdag 23 april aan de gevolgen van pancreaskanker. Hij werd 72. Hij werd op 21 mei 1949 in Oostende geboren als Arno Charles Ernest Hintjens. Hij was al van jongs af gepassioneerd door muziek. Op zijn achttiende verliet hij Oostende om, alleen met zijn gitaar, door Europa en delen van Azië te trekken. Hij verdiende zijn geld met zingen. Zijn doorbraak volgde begin jaren 80 met de groep T.C. Matic. Na enkele jaren hield de band ermee op en ging hij solo. De Oostendenaar groeide uit tot een van de meest gerespecteerde rockartiesten van België.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?