Jan Jambon (N-VA), minister-president van de Vlaamse regering

| Jan Jambon (N-VA), minister-president van de Vlaamse regering.

Federale en regionale regeringen overleggen opnieuw over coronavirus

HD
© Belga
04/03/2020

De federale en regionale regeringschefs en de ministers bevoegd voor Volksgezondheid, Welzijn, Werk en Economie vergaderen woensdagochtend opnieuw over mogelijke maatregelen rond het coronavirus. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) predikte vooraf de rust. "De bedrijven vragen vooral dat wie zich goed voelt, gewoon gaat werken. Als iedereen uit angst thuis blijft, kan dat voor een KMO al desastreuze effecten hebben."

Het Overlegcomité van de federale en deelstaatregeringen zit sinds 8.30 uur opnieuw samen in Brussel om mogelijke maatregelen rond het coronavirus te bespreken. Dat deden ze maandag ook al. Naast maatregelen om de verdere verspreiding van Covid-19 zoveel mogelijk te vermijden staan vandaag ook mogelijke initiatieven voor de economie op het programma. Onder meer in de havens en in de toerismesector voelen ze de gevolgen van het virus al.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) denkt dan bijvoorbeeld aan uitstel van betaling van de socialezekerheidsbijdragen, zei hij voor aanvang van het Overlegcomité. Al predikte hij vooral de rust. "We moeten niet overdrijven, zodat de gevolgen van de maatregelen ook niet groter zijn dan die van de ziekte zelf", klonk het.

Volgens Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) vragen de bedrijven zelf vooral dat alle werknemers zonder symptomen, gewoon gaan werken. "Ik kan die oproep hier alleen herhalen. Als je je goed voelt, kom alstublieft werken. Als iedereen uit angst thuis blijft, kan dat voor een KMO al desastreuze effecten hebben." Op dit moment zijn in ons land 15 mensen besmet met het coronavirus.

De FOD Volksgezondheid communiceert straks rond 11.30 uur of daar de afgelopen 24 uur nog gevallen zijn bij gekomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, coronavirus, Hilde Crevits, Jan Jambon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni