Federale politie pakt tien migranten op in Noordstation

© Kevin Van den Panhuyzen
| Er werden bij de actie tien migranten opgepakt (archiefbeeld).

De federale politie heeft dinsdagavond zeven Eritreërs, 2 Ethiopiërs en 1 Soedanees opgepakt tijdens een controleactie in het Noordstation. De migranten werden opgepakt omdat ze niet over de juiste papieren beschikten.

Het gaat om een geplande actie, waarover de RTBF bericht en die de federale politie bevestigt. De federale politie voert wekelijks dergelijke acties uit in de omgeving van het Noordstation. Dit keer vond de actie plaats tussen 18 en 23 uur.

Doel van de actie is volgens een woordvoerder van de federale politie om mensensmokkelnetwerken achter de migranten in kaart te brengen.

Bij de actie waren een twintigtal politieagenten betrokken. Bij de actie was ook iemand van de Dienst Vreemdelingenzaken aanwezig. Die dienst bepaalt ook wat er verder zal gebeuren met de opgepakte migranten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?