Feest in het Park officieel geopend

© Twitter Philippe Close
| Brussels burgemeester Philippe Close (PS) kreeg de eer om de festiviteiten op gang te trappen.

Feest in het Park, ofwel de verzamelnaam voor alle activiteiten in het teken van de nationale feestdag, is om 11 uur officieel geopend in aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close (PS). Dat deed hij in aanwezigheid van verschillende vertegenwoordigers van Defensie, politie, de federale overheid en de Europese Commissie.

Op het programma staan zondag een heel reeks gratis, ludieke en folkloristische animaties. De musea, eredienstplaatsen en talrijke instellingen zoals het federale parlement, zullen de hele dag open zijn. Vanaf 17.00 uur kan je op de Zavel genieten van talrijke concerten in het kader van de 'Nostalgie Live Tour' met een optreden van Cock Robin.

Politie- en Defensiedorp

Het Politiedorp op het Poelaertplein biedt een programma aan rond het thema innovatie. In de Regentschapsstraat zal dan weer de Federal Truck, ofwel de informatietruck van de federale overheid, de hele dag bezoekers verwelkomen. In de buurt daarvan houdt de Douane demonstraties met bleeding-simulatoren en stelt ze de Scanvan (bagagescanner) voor.

Het Defensiedorp strekt zich uit van de Kleine Zavel over de Regentschapsstraat en het Koningsplein tot beneden aan de Coudenberg. De militairen tonen er hun materieel en hun opdrachten.

Het publiek wordt uitgenodigd om de Bevrijding te herbeleven door de aanwezigheid van de voertuigen van de 101 Airborne - 326 ENG en de voertuigen van de oude Rijkswacht. Die bestaat uit een selectie van 70 voertuigen van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen en een bivak met acteurs in kostuums van de periode 1940-1945.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?