Circle Park Open Air Circle Park Open Air

| Circle Park Open Air.

Speciale tickets voor wie krap bij kas zit: 'Feesten moeten niet elitair worden'

AB
01/06/2023
Updated: 01/06/2023 16.47u

De organisatoren van Kiosk Radio x Crevette Records - Open Air willen het festival inclusief houden. Ze bieden daarom goedkopere of gratis tickets aan voor mensen die krap bij kas zitten. En ze zijn niet de enigen in Brussel die zoeken naar manieren om inclusief te zijn.

Goed nieuws voor wie het financieel moeilijk heeft en toch graag een feestje viert: organisatoren Kiosk Radio en Crevette Records komen hen tegemoet op de open air die ze in juli organiseren in Anderlecht. Publiek met een kleine portemonnee komt in aanmerking voor een goedkoper of gratis kaartje, zo melden de festivalorganisatoren op hun eventpagina op Facebook.

“We willen onze evenementen zo inclusief mogelijk houden”, licht Jim Becker van Kiosk Radio in een reactie toe. “De hele elektronische muzieksector van feesten en festivals is volgens ons vrij duur geworden, waardoor het soms heel exclusief wordt.”

De organisator wil graag iedereen een plek op het feest bieden. Wie het financieel moeilijk heeft kan een mail sturen naar info@kioskradio.com en vervolgens een goedkoper of zelfs gratis ticket krijgen voor het festival. Reguliere kaarten kosten 7 euro (Early Bird) of 10 euro (Regular). Het festival vindt op 8 juli plaats op het verlaten industrieterrein Circle Park tussen 14:00 en 22:00 uur.

Inclusief

Ook andere festivals en clubs nemen initiatieven om inclusief te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld feesten die een give-what-you-can-beleid hanteren of die niet werken met voorverkoop.

Collectief Los Ninos begon ongeveer drie jaar geleden met het aanbieden van goedkopere of gratis tickets aan mensen die krap bij kas zitten, vertelt Wilfred Redant. Het collectief organiseert feesten op verschillende locaties in Brussel waaronder C12 en Recyclart. “Elk feest zijn er altijd wel een paar mensen die van die mogelijkheid gebruikmaken, bijvoorbeeld studenten of mensen die een moeilijke maand hebben door onverwacht hoge uitgaven.”

Om de mogelijkheid van gratis aan kaartjes te kunnen bieden, werkt Los Ninos niet met een gastenlijst. “Met een gastenlijst krijg je een rare verhouding tussen wie wel en niet betaalt. We houden die optie liever open voor mensen die het echt nodig hebben.”

Redant zegt dat het collectief de ticketprijs ook doelbewust laag wilt houden. “We zijn er niet op uit om winst te maken, onze feesten moeten vooral toegankelijk blijven. Ik doe het al twintig jaar zo en wil die vrijheid behouden, daarom heb ik ook nog een andere job hiernaast. Feesten moet geen elitair gebeuren worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Crevette Records , Kiosk Radio , Festival , inclusie , Dansen , Feest , brusselse muziek , elektronische muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni