Fietsenstalling Beurs kampt met diefstal en vandalisme

JP
© BRUZZ
13/01/2024

De fietsenstalling bij metrostation Beurs kampt met diefstal. Een recente inbraakpoging heeft de toegangsdeur naar de stalling voor bakfietsen beschadigd, waardoor die tijdelijk gesloten blijft.

De eigenaars van de fietsen konden na de mislukte inbraakpoging een paar dagen hun bakfiets niet gebruiken. Dat vertelt één van hen op BX1. Sinds vrijdag is de bakfietsenparking opnieuw toegankelijk voor de eigenaars. In de loop van komende week zou de nieuwe deur normaal gezien worden geplaatst.

De fietsenstalling beveiligen is niet eenvoudig, meldt Pierre Vassart, woordvoerder van parking.brussels, die de fietsenstalling beheert.

Een tweede veiligheidsprobleem doet zich voor bij de stalling van gewone fietsen. Het gaat om een probleem bij de rekken die bestaan uit twee etages. Dieven hebben een methode gevonden om de staaf waaraan de bovenste fietsen zijn bevestigd, los te halen en de fietsen zo mee te nemen.

Voorlopig adviseert parking.brussels daarom om geen fietsen op deze bovenste rekken te plaatsen. Om dit probleem aan te pakken, heeft parking.brussels een overheidsopdracht uitgeschreven voor nieuwe fietsenrekken. Deze zouden - afhankelijk van de voortgang van de wettelijke procedure - binnen enkele weken kunnen worden geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni