Fietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

© Beliris
| Een gedeelte van de fietspaden langs de Kleine Ring, zoals hier bij de Ninoofsepoort.
Updated: 14-11-2019 - 13:18

Een vrachtwagen heeft een fietser aangereden aan de Ninoofsepoort. De fietser is gewond, maar hoe ernstig die verwondingen zijn, is voorlopig niet bekend.

Verschillende lezers maakten donderdagmorgen melding van een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen, ter hoogte van de Ninoofsepoort in Molenbeek. De politie van de betrokken zone bevestigt de aanrijding, maar kan nog niet veel kwijt over de context van het ongeval, en of het slachtoffer in levensgevaar is.

"Wij kunnen nog niks zeggen over de toestand van het slachtoffer", zegt Carolien Vervaet, woordvoerder van de politiezone West. “We weten alleen zeker dat het slachtoffer gewond is.”

Het ongeval gebeurde donderdagochtend vlakbij de Ninoofsepoort, op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Barthélemylaan. Volgens de eerste berichten reed de fietser rechtdoor op de Barthélemylaan maar wilde een vrachtwagen afslaan om de Ninoofsesteenweg in te slaan. Daarbij zou de vrachtwagenchauffeur de fietser niet hebben opgemerkt, en kwam die laatste onder de wielen van de truck terecht.

Ten gevolge van de aanrijding is het tramverkeer omgeleid tussen Driehoek en Weststation, meldt ook de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?