Fietsersbond vestigt aandacht op onbekende trage wegen

© fietsersbond

Er zijn in Brussel talloze trage wegen. Dat zijn routes speciaal voor fietsers of voetgangers die vaak een doorsteek van de ene naar de volgende wijk mogelijk maken. Met een fietstocht vraagt de Fietsersbond Brussel-Zuid aandacht voor de nog onbenutte mogelijkheden die de trage weg te bieden heeft.

Trage wegen zijn vaak kleine paadjes die een doorsteek van de ene naar de volgende wijk mogelijk maken, en waar gemotoriseerd verkeer niet welkom is.

Met een fietstocht wijst de Fietsersbond van Brussel-Zuid naar de nog onbenutte mogelijkheid van trage wegen in Brussel. In het bijzonder vestigen de organisatoren de aandacht op de voetgangerstunnel Orban-Luttre. De doorgang achter het moeras bij Wiels zou twee trage wegen aan weerszijden van het spoor met elkaar kunnen verbinden.

"De tunnel zou perfect kunnen worden opengesteld, zodat de fietsers een route krijgen waarmee ze het gevaarlijke kruispunt voor Wiels kunnen omzeilen," zegt Rudi De Moor van de Fietsersbond. De ideeën voor de bouw van verschillende woonblokken achter het Wiels zouden daar definitief een stokje voor steken.

De ongeveer negentig bewoners uit Anderlecht, Ukkel en Vorst die deelnamen, konden kiezen uit een lange korte fietstocht van 17 kilometer of een wat langere 32 van kilometer. De routes gingen voor een gedeelte over de Groene Wandeling, die bij sommige deelnemers volgens de organisatoren nog onbekend was. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?