Fietspad Poincarélaan verplaatst voor kermis

© LV

Dit weekend is de opbouw voor de jaarlijkse Zuidkermis begonnen. Omdat de foorkramers een rijvak op de Poincarélaan innemen, is het fietspad er tot eind augustus verplaatst naar de parkeerstrook. Voor auto's blijven zo twee rijvakken beschikbaar.

De Zuidkermis gaat van start op 19 juli, maar dit weekend zijn al verschillende foorkramers neergestreken tussen de Anderlechtsepoort en de Hallepoort. Nog tot het einde van de kermis (27 augustus) moeten fietsers en automobilisten op de Poincarélaan rekening houden met een tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie. Dat meldt de fietsmanager van Brussel Mobiliteit.

Het linkerrijvak is afgesloten en voorbehouden voor de foorkramers. Om toch twee rijvakken te kunnen behouden heeft men ervoor gekozen om het fietspad te verleggen naar de parkeerstrook langs het voetpad. De nieuwe wegmarkeringen liepen wel wat vertraging op door het aanhoudende regenweer.

Ter hoogte van het Villostation aan de Anderlechtsepoort en de Luchtvaartsquare (waar geen parkeerplaatsen zijn), moeten fietsers even uitwijken naar het voetpad. Om de stoepen te overwinnen zijn hellende metalen platen geplaatst.

De tijdelijke situatie betreft enkel het stuk Kleine Ring tussen de Anderlechtsepoort en Lemonnier. Tussen de Ninoofsepoort en de Anderlechtsepoort verandert er niets. Ook op de Zuidlaan (in de andere richting) blijft het fietspad waar het was.

De aanleg van het fietspad op de Poincarélaan vorig najaar had heel wat voeten in de aarde. Na enkele acties van fietsactivisten liet het Gewest fietsmarkeringen schilderen zonder akkoord van de Stad Brussel. Die vond de jaarlijkse komst van de Zuidkermis net een belangrijk argument tegen het fietspad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?