Fietsroute Leuven-Brussel trekt pendelaars aan

De autovrije ‘HST-fietsroute’ die langs de spoorlijn van Leuven naar Zaventem loopt, wordt veel gebruikt voor woon-werkverkeer en schoolverplaatsingen. Dat blijkt uit onderzoek door de provincie Vlaams-Brabant. Op termijn denkt de provincie aan een verbinding met Brussel.

Tussen de zomer- en de kerstvakantie werden er 68.871 fietsers geteld op het traject, dat door Leuven, Herent, Kortenberg en Zaventem loopt. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits. Het stuk Kortenberg-Zaventem is het populairst.

De provincie Vlaams-Brabant wil de informatie gebruiken om de route verder uit te bouwen richting Brussel en de bedrijvenzones in Diegem en Zaventem. "Op termijn moet er ook een verbinding met het Brussels gewest komen," zegt Julien Dekeyser (Open VLD), gedeputeerde voor mobiliteit. "Daarvoor is dan een fietsbrug over de Ring nodig. De studies daarvoor lopen op dit moment en moeten tegen de zomer af zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?