| Koning Filip ontvangt een Brussels skateboard van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Robin Rhode.

Filip krijgt skateles in Johannesburg en gaat naar huis met Brussels skateboard

© Belga - BRUZZ
24/03/2023

Koning Filip heeft vrijdagnamiddag een skateboardles gekregen van jongeren in Johannesburg. Tot twee keer toe waagde de vorst zich op een plank. Hij gaat naar huis met een Brussels skateboard.

Het koningspaar kreeg een door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Robin Rhode ontworpen en gesigneerd skateboard van het Brusselse bedrijf The Skateroom. The Skateroom werkt samen met grote internationale kunstenaars om skateboards te ontwerpen.

De koning bezocht het project Skateistan, de vierde school wereldwijd van de gelijknamige Duitse ngo. Het doel van de organisatie is om kinderen in kansenwijken via het skateboard opnieuw in contact te brengen met onderwijs. Het Brusselse bedrijf The Skateroom schenkt een tiende van zijn inkomsten aan sociale projecten wereldwijd. Het schonk in totaal al meer dan 800.000 dollar aan het skateproject.

Het vorstenpaar woonde een skateles bij en ging in gesprek met de kinderen. Daarbij liet de koning zich ook verleiden tot een skatepoging: twee keer ging hij op een plank staan, wat hem een applaus opleverde, maar ook enige bezorgdheid veroorzaakte bij de koningin.

Koningin Mathilde en koning Filip werden vergezeld door minister Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni