Fitnessclubs: 'Meer redenen om fitness open te houden dan te sluiten'

© Photonews
| Fitnessclubs in tijden van corona

De verplichte sluiting van fitnessclubs in Wallonië en Brussel tot 19 november is onbegrijpelijk. Dat zegt de sector zaterdag in een reactie op de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen in Wallonië en het Brussels Hoofdstekelijk Gewest. "Er zijn meer redenen om de fitness open te houden dan te sluiten."

De sector begrijpt dat men niet-essentiële verplaatsingen wil inperken, maar werken aan weerbaarheid, immuniteit en welzijn van burgers is te belangrijk. Fitnessclubs willen daartoe bijdragen, zeggen ze. "Het kan niet de bedoeling zijn om mensen minder weerbaar te maken."

'Protocollen nauw opgevolgd'

De sector herhaalt dat er sinds de heropening in juni in de Belgische fitnessclubs per 100.000 bezoeken slechts 0,32 positieve gevallen van COVID-19 vastgesteld zijn. Dat er zo weinig besmettingen zijn en geen enkele uitbraak of cluster werd geregistreerd, is volgens Eric Vandenabeele, directeur van de Belgische beroepsvereniging Fitness.be, het resultaat van een gezamenlijke inspanning van clubs, professionals en beoefenaars. "De fitnesssector is erin geslaagd om een veilige omgeving te creëren dankzij nauwgezet opgevolgde protocollen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?