Flatgebouw onbewoonbaar na brand in Ukkel

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

In Ukkel heeft donderdagavond een brand gewoed in een flatgebouw aan de Alsembergsesteenweg. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand is het gebouw onbewoonbaar en moeten de acht bewoners elders onderdak krijgen. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak rond 20.00 uur uit op de eerste verdiepingen van het vier verdiepingen tellende gebouw. Bij aankomst van de brandweer hadden twee bewoners van de tweede verdieping zich in veiligheid gebracht op hun balkon. De brandweer ontzette hen met een luchtladder uit hun hachelijke situatie.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar de schade in het gebouw is aanzienlijk. De flat op de eerste verdieping, waar de brand ontstaan was in de salon, raakte zo goed als volledig vernield en in de rest van het gebouw is de rook- en waterschade groot. De gas- en elektriciteitstoevoer naar het gebouw werden ook afgesneden. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?