FlixBus rijdt vanuit België niet meer naar Frankrijk en Duitsland

© Belga
02/11/2020

Busmaatschappij FlixBus beperkt haar reisaanbod opnieuw door de nieuwe coronamaatregelen in verschillende Europese landen. Zo zijn er buiten enkele uitzonderingen geen verbindingen meer tussen België en Duitsland en Frankrijk, vanwege de nieuwe coronaregels in beide landen.

"Op dit moment zijn er maar enkele FlixBussen vanaf en naar België, over het algemeen hebben we het aanbod sterk beperkt. Momenteel rijden wij vooral tussen Nederland en België en hebben we vooral in het weekend een paar verbindingen naar Londen", zegt woordvoerster van FlixBus Benelux Rosa Donat.

"In de komende weken zullen wij zeer waarschijnlijk nog minder verbindingen aanbieden. Deze verbindingen zijn als basisaanbod bedoeld en voor reizigers die voor essentiële redenen moeten reizen." Momenteel worden er op de website van FlixBus wel nog reizen naar Duitsland en Frankrijk aangeboden. FlixBus is bezig met de ritten uit de verkoop te halen, maar dat kan even duren, aldus de woordvoerster.

Bovendien zijn er nog wel enkele uitzonderingen, zoals hele lange ritten die wel nog worden aangeboden. Zo rijdt de bus tussen Luxemburg en Portugal bijvoorbeeld wel nog, en die stopt dan wel in Frankrijk. "We wijzen reizigers er tijdens het boekingsproces op om altijd de reisbestemmingen in de gaten te houden en ook op de dag van vertrek nogmaals te checken", zegt Donat nog

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Flixbus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni