Fonsnylaan en Bergensesteenweg bij gevaarlijkste wegen in Brussel

De Fonsnylaan aan het Zuidstation en de Rotonde Hermes aan Anderlecht Industrie zijn bij de gevaarlijkste plaatsen in het Brussels verkeer. De krant La Dernière Heure brengt een overzicht van de zwarte zones in Brussel en Wallonië op basis van het aantal geregistreerde ongevallen en slachtoffers.

Een ongeval met veel slachtoffers kan evenwel de resultaten vertekenen, aldus het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid in de krant. Een overzicht van het aantal ongevallen in 2015 staat op diens webstek.

De redenen waarom een plek al dan niet ongevallenrijk is, kunnen variëren. Zo kan de configuratie van de weg aan de basis liggen, of bomen kunnen obstakels vormen. Ook de dichtheid van het verkeer kan een rol spelen, alsook het type verkeer: vrachtwagens, zwakke weggebruikers, enzovoort.

Zwarte plaatsen in Brussel
De zwarte punten in Brussel zijn de Fonsnylaan in Sint-Gillis, de Rotonde Hermes aan de industrielaan in Anderlecht en de kruising van de Koningsstraat en de Wetstraat.

Verder is ook het verkeersknooppunt op de Bergensesteenweg ter hoogte van de Raymond Vander Bruggenlaan en de Wayezstraat een ongevallenzone, en is ook de Lemonnierlaan rond het Anneessensplein een gevaarlijke plek.

Nog bij de gevaarlijke wegen in het Brusselse horen de kruising van de Koninginnelaan met de Claessensstraat en de Vilvoordsesteenweg, alsook daar waar de Woeringenstraat en de Fonteinstraat samenkomen in de Lemonnierlaan in het centrum.

Tot slot is ook de Bockstaellaan ter hoogte van de Artiestenstraat een gevaarlijk punt. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?