Foodmarket Wolf aan de Wolvengracht.

Foodtempel Wolf vervangt The Food Hub door twee nieuwe concepten

SG
© BRUZZ
24/06/2020

Twee gloednieuwe eetconcepten openen binnen twee weken hun deuren in foodmarket Wolf. Die vervangen bio-voedingswinkel The Food Hub. Dankzij de uitbreiding ziet Wolf haar capaciteit vergroten met 188 plaatsen. "Een opsteker in tijden van social distancing."

“Het zijn geen evidente tijden,” begint Thierry Goor, initiatiefnemer van Wolf, de hippe foodmarket die maar langzaam recht krabbelt na de eerste versoepelingen van de nationale veiligheidsraad. “Op dit moment zitten we aan één vierde van de omzet die we hadden voor de coronacrisis. Maar we zien het positief. De laatste weken zien we steeds meer klanten terugkomen. We zitten nu alweer aan 40% meer omzet dan vorige week.”

Om het klantenaantal aan te zwengelen beginnen morgen renovatiewerken op de plaats waar zich voor de coronacrisis de bio-voedingswinkel The Food Hub bevond: “In de plaats komen twee gloednieuwe voedingsconcepten,” vervolgt Goor. “Bovendien breiden we hiermee onze capaciteit uit met 188 plaatsen. Een opsteker in tijden van social distancing.”

Multiculturele brunch

Over wat de concepten inhouden, wil Goor nog niet te veel uit de doeken doen: “Binnen twee weken kunnen klanten het zelf komen ontdekken.” Daarnaast begon Wolf afgelopen zondag ook met het organiseren van brunches. “Mensen kunnen hier nu elke zondag bij alle concepten terecht voor een brunch. De selectie varieert enorm.”

Voor wat de toekomst in petto heeft, kan Goor alleen maar op het beste hopen. “Weinig mensen komen nog naar het centrum. Dit komt enerzijds door de coronacrisis, maar ook door de maatregelen van de Brusselse regering om onze hoofdstad autoluwer te maken. Voor velen wordt Brussel zo onbereikbaar. Toch blijven we er wel de moed in houden.”

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond dat The Food Hub failliet is, maar dat klopt niet. The Food Hub besloot zelf weg te trekken uit Wolf en heeft in Molenbeek en Leuven nog een ander filiaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Samenleving , wolf , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni