Eric zemmour

'Frankrijk moet Molenbeek bombarderen'

© brusselnieuws.be
17/11/2015

Frankrijk zou Molenbeek moeten bombarderen in plaats van Raqqa, het bolwerk van terreurorganisatie IS in Syrië. Dat heeft de omstreden Franse journalist en schrijver Eric Zemmour gezegd op een Franse radiozender. Brusselse politici reageren met afgrijzen. Burgemeester Schepmans nodigt Zemmour uit om de gemeente te bezoeken.

Zemmour spuide vooral kritiek op de houding van de Franse regering. Die heeft het graag over een "oorlog" en liet na de aanslagen in Parijs al extra bombardementen uitvoeren in Syrië. Maar volgens de polemist zullen enkele bombardementen meer of minder het verschil niet maken in Syrië. Hij wees er bovendien op dat de oorlogen in Irak en Afghanistan "het kwaad dat ze wilden uitroeien verergerd hebben."

Vervolgens provoceert Zemmour met een uitval naar Molenbeek. "Frankrijk zou in plaats van Raqqa Molenbeek moeten bombarderen, vandaar kwamen de commando's van vrijdag de dertiende", klonk het, alvorens ook nog het wegvallen van de Europese grenzen aan te klagen.

De presentator van het programma probeerde vervolgens de Belgische luisteraars gerust te stellen dat Frankrijk België niet zou aanvallen, maar de woorden waren uitgesproken en weekten snel reacties los op sociale media. "We moeten zelfs niet reageren op deze provocatie, Zemmour verdient enkel onze stilte en ons misprijzen", aldus Jamal Ikazban, PS-gemeenteraadslid uit Molenbeek.

Ook burgemeester Françoise Schepmans (MR) heeft haar afgrijzen uitgesproken. Ze nodigt Zemmour uit om de gemeente te komen bezoeken, in de hoop dat hij zijn visie zal bijstellen. "Er is ook veel liefde en solidariteit in Molenbeek."

Zemmour zorgde bijna een jaar geleden nog voor controverse in ons land. Een lezing in boekhandel Filigranes werd toen afgeblazen na veelvuldig protest.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni