Free floatingsysteem Zipcar van start op 14 september

© Zipcar via Facebook

Brussel Mobiliteit heeft aan autodeelnetwerk Zipcar een vergunning van 5 jaar uitgereikt om in Brussel een free floatingsysteem op te starten. Zipcar lanceert zijn aanbod op 14 september.

De lancering in Brussel luidt onmiddellijk ook de komst van Zipcar, het grootste autodeelnetwerk ter wereld, in België in. België wordt hiermee het zevende Europese land waarin Zipcar beschikbaar is. Zipcar beheert momenteel een wereldwijd netwerk van meer dan 12.000 auto’s in 500 steden in heel de wereld.

De free floating autodeeldienst van Zipcar zal vanaf 14 september beschikbaar zijn. De gebruikers zullen op eender welke plaats binnen een bepaalde geografische zone een Zipcar kunnen oppikken en achterlaten door gebruik te maken van de app. Ze zullen exclusief toegang hebben tot een 200-tal auto's van het merk Peugeot 208.

Drie aanbieders
Na DriveNow is Zipcar dus het tweede autodeelnetwerk dat een free floatingsysteem uitrolt in de hoofdstad. Sinds Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) in mei bekendmaakte dat het principe van free floating autodelen mogelijk gemaakt wordt in Brussel, hebben drie aanbieders al hun interesse getoond.

DriveNow startte zijn diensten al op 6 juli. Ook Car2go wil graag in het najaar zijn systeem uitrollen, maar heeft voorlopig nog geen vergunning op zak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?