| Het fresco is geschilderd op een muur op de hoek van de Grootsermentstraat en de Wagenstraat, in de Bloemenhofwijk, tussen het kanaal en de Dansaertstraat.

Fresco van illustrator Brecht Evens ingehuldigd aan Papenvest

© Belga
23/02/2018

De Brusselse striproute is opnieuw een fresco rijker. Op de hoek van de Grootsermentstraat en de Wagenstraat huldigden Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en schepenen David Weytsman (MR) en Khalid Zian (PS) vrijdag het fresco van de hand van illustrator Brecht Evens in. Het is ruim 400 vierkante meter groot.

Het fresco dat de naam 'Bloemenhof' draagt, is een van de grootste van de 56 muurschilderingen van de striproute en werd in december 2017 afgewerkt. Er werd vier maand lang gewerkt aan het voltooien van de muurschildering.

Het kleurrijke ontwerp met de typische figuren uit het werk van Brecht Evens omhult over verschillende muren heen een stadsmoestuin en moet een pronkstuk worden van de wijk Bloemenhof en Papenvest.

"In tegenstelling tot de andere stripmuren wordt hier geen personage, maar een landschap en een sfeer voorop gezet. Je kan er dan ook verschillende bestemmingen in herkennen," legt schepen van Stedelijke Herwaardering David Weytsman (MR) uit.

Striptekenaar en illustrator Brecht Evens is 31 jaar en werd geboren in Hasselt. Hij studeerde af aan de LUCA School of Arts in Gent en woonde ook een tijd in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Brecht Evens , Fresco , Papenvest , Kanaalzone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni