Gezien: muurschildering verfraait Papenvest

MD
© BRUZZ
05/09/2017

Net achter de vijf woonblokken van de Papenvest werkt de Belgische striptekenaar en illustrator Brecht Evens aan een grote muurschildering. Ook het tuintje er net onder en de straat zelf worden heraangelegd in het kader van het wijkcontract Bloemenhof.

De muurschildering is nog in volle opbouw, maar wie de stellingen aan de Grootsermentstraat wegdenkt, ziet een kleurrijk en natuurlijk tafereel opduiken. Het werk is van de hand van de Belgische striptekenaar en illustrator Brecht Evens.

Niet enkel de grijze muren van de blokken worden onder handen genomen, ook het moestuintje dat er ligt, wordt heraangelegd. Ook de Grootsermentstraat zelf krijgt een make-over, en dat tot aan het stuk net voor de populaire Bar Beton. Daar wordt dan weer het voetpad verbreed en het wegdek verkleind.

De veranderingen in de Papenvestwijk kaderen in het wijkcontract Bloemenhof, tot voor de zomer de bevoegdheid van ontslagnemend schepen Ans Persoons (SP.A).

De vijf grote sociale woonblokken van de Papenvest gaan binnenkort tegen de vlakte om er plaats te maken voor modernere units, die de fel verouderde wijk een facelift moeten geven.

Reusachtige Brecht Evens muurschildering in opbouw naast 5 blokken. Indrukwekkend. Good ideas can't be stopped. Gelukkig maar :-) @BRUZZbe pic.twitter.com/6fonSwHoWP

— Ans Persoons (@anspersoons) 5 september 2017

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni