Friterie Fontainas moet wijken voor heraangelegd plein

© BRUZZ
26/07/2017

Friterie Fontainas nabij de Hallepoort in Sint-Gillis, moet sluiten vanwege werkzaamheden. Het Jacques Francksquare wordt gerenoveerd, en ook na de renovatie is er geen plaats meer voor voor de frituur.

De werken aan de Jacques Francksquare starten in september. Vanaf dat moment zal ook friterie Fontainas, die al op enkele lijstjes van beste frietkoten van Brussel prijkt, moeten vertrekken. In eerdere plannen voor de renovatie was het frietkot wel opgenomen. Het tijdelijke gebouwtje zoals we dat nu kennen, zou vervangen worden door een permanentere instelling.

Maar volgens schepen Cathy Marcus (PS) is dat niet wat de burgers willen. “Verschillende omwonenden waren ontevreden met het tijdelijke frietkot, en wilden ook geen permanente installatie. We hebben dus besloten om geen nieuw frietkot toe te staan op die plaats," verklaart de schepen aan La Capitale.

In plaats zoekt de gemeente een uitbater voor een frietkot aan de Argonnestraat nabij het Zuidstation. Daarvoor haakt de gemeente aan bij het project van de vernieuwde frietkoten van Brussel Stad. “We gaan er iets moois van maken,” belooft Marcus. “De gemeente hecht veel belang aan haar twee frietkoten; dat aan de Koningslaan, en binnenkort ook het tweede aan de Argonnestraat,” besluit ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni