Gaia ijvert voor Brussels verbod op onverdoofd slachten

© Christophe Licoppe / Photo News
| Deze affiche zal op drie plaatsen in Brussel getoond worden op gigantische affiches van 20 vierkante meter.

Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft dinsdag op de eerste dag van het Offerfeest met een symbolische actie het Huis van het Gewest op het Koningsplein omgedoopt tot het "Huis van Onverdoofd Slachten". Gaia ijvert voor een Brussels verbod op onverdoofd slachten, naar het voorbeeld van Vlaanderen en Wallonië.

Met het nodige sarcasme huldigden Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch en Gaia-directeur Ann De Greef het 'Huis van Onverdoofd Slachten' in. Ze plaatsten een een naambordje en knipten officieel een lintje door, terwijl een orkest op de achtergrond The Imperial March uit Star Wars speelde (zie video onderaan).

"We willen dat de Brusselse regering tot een consensus komt en het voorbeeld van Vlaanderen en Wallonië volgt. Zij hebben wel al een wet goedgekeurd die het onverdoofd slachten verbiedt. De Brusselse regering moet nog voor het einde van de legislatuur een einde maken aan het onverdoofd slachten", stelt Michel Vandenbosch.

Hoe lang nog?

De symbolische actie is eveneens het startschot van een nieuwe campagne waarbij twee vrachtwagens met een affichemuur van 20 vierkante meter zich beurtelings opstellen in Anderlecht, Ukkel en Evere. Op de affiches is een schaap te zien met een bloedtraan en de onderschriften "Ca suffit" en " Hoe lang nog?".

Binnen de Brusselse regering bestaat er nog geen consensus over het verbod op onverdoofd slachten. Uit een opiniepeiling die Gaia door het bureau Ipsos liet maken in 2018 blijkt nochtans dat 77 procent van de stemgerechtigde Brusselaars een verbod wil.

Gaia Huis van Onverdoofd Slachten
© MS/BRUZZ
| Het Huis van het Gewest werd omgetoverd tot het het 'Huis van onverdoofd slachten'.

Op de tonen van The Imperial March uit Star Wars werd het "Huis van Onverdoofd Slachten" ingehuldigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?