Gatz wil burgerparticipatie verankeren in regeerakkoord

Sven Gatz luister aandachtig mee tijdens een van zijn Burgerkabinetten in Brussel (archiefbeeld).

Als het van Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) afhangt, wordt burgerparticipatie verankerd in het volgende regeerakkoord. Zijn eigen Burgerkabinetten zijn alvast geselecteerd zijn voor de finale van de 'Innovation in Politics Award'.

Minister Sven Gatz organiseerde de voorbije jaren vier Burgerkabinetten. Met die kabinetten wilde de minister burgers betrekken bij zijn beleid rond Cultuur, Media, Jeugd en Brussel. In een Burgerkabinet kunnen mensen ideeën formuleren, erover debatteren en overeenstemming zoeken om zo tot aanbevelingen te komen voor het beleid.

Finalist 'Innovation in Politics'

Het Burgerkabinet Brussel werd samen met een 70-tal andere projecten genomineerd voor de Europese 'Innovation in Politics Award' binnen de categorie 'democratie', en mag zich nu tot één van de tien finalisten rekenen.

Andere genomineerden in deze categorie zijn het burgerbudget van het stadsbestuur in Dublin en het project 'Réinventez l'Assemblée nationale' van het Franse parlement.

Regeerakkoord

"Het doet mij plezier dat het Burgerkabinet deze erkenning op zijn palmares mag schrijven. We hebben aangetoond dat een nieuwe en aanvullende manier van besluitvorming binnen onze democratie kan werken", aldus Gatz.

"Ik hoop daarom dat collega's in binnen- en buitenland dit voorbeeld zullen volgen. In eigen land hoop ik dat burgerparticipatie echt verankerd kan worden in het regeerakkoord."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?