Geboorte aangeven kan voortaan ook in Anderlechts ziekenhuis

© VUB
| (archiefbeeld)

Ouders die in het Erasmusziekenhuis een kind hebben gekregen, hoeven voortaan niet meer naar het gemeentehuis om de verse spruit in te schrijven. Vanaf begin maart kan dat aan een speciaal loket in het Anderlechtse ziekenhuis.

In 2017 werden er ruim 2.000 kinderen geboren in het Erasmusziekenhuis, en in heel Anderlecht waren dat er 3.160. Vanaf maart dit jaar hoeven ouders niet langer naar het gemeentehuis om hun kind in te schrijven. Ze kunnen online een afspraak maken, en vervolgens in het ziekenhuis de inschrijving voltooien.

“We willen het leven van jonge ouders gemakkelijker maken door de aanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen,” zegt schepen van Burgerlijke Stand Monique Cassart (MR). Haar initiatief geniet de steun van Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) en het schepencollege, en is een samenwerking met het ziekenhuis. Het nieuwe loket zal zijn geopend op dinsdag en vrijdag.

Vorig jaar maakte de gemeente Oudergem dezelfde keuze. Ouders kunnen sinds 2017 hun telgen in het Chirec-ziekenhuis inschrijven. In het UZ Brussel in Jette bestaat zo'n samenwerking nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?