Gebouw deels ingestort in Molenbeek: straat blijft afgesloten

© Brandweer Brussel

De Vandenboogardestraet in Sint-Jans-Molenbeek blijft nog minstens tot en met zaterdag afgesloten voor het verkeer. Dat meldt burgemeester Catherine Moureaux vrijdagnamiddag. In de straat is vrijdagmiddag een deel van een gebouw ingestort. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

De instorting vond omstreeks 11.50 uur plaats. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het te gaan om de achterzijde van een gebouw waaraan werkzaamheden bezig waren.

Van de drie arbeiders die ter plaatse waren, bleek er één lichtgewond. Die man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het gebouw was niet bewoond en er was niemand anders aanwezig. Omdat er gevaar bestond dat ook de rest van het gebouw zou instorten, werden een nabijgelegen crèche en een dertigtal medewerkers van Actiris geëvacueerd.

Instortingsgevaar

In de loop van de namiddag kwamen twee ingenieurs ter plaatse om de stabiliteit van de rest van het gebouw na te gaan. Uit hun onderzoek bleek dat de instorting vermoedelijk veroorzaakt werd door de werken die aan het gebouw werden uitgevoerd. Nochtans was er voor die werken een vergunning afgeleverd en verliepen de werken conform de vergunning.

In het gebouw huisde vroeger de stokerij Bacardi-Martini en het was de bedoeling het pand om te vormen tot een hotel. De aannemer heeft intussen een bedrijf aangezocht om de overblijvende delen van het gebouw te stabiliseren. "Intussen blijft de straat afgesloten voor het verkeer", zegt burgemeester Moureaux. "De veiligheidszone is nog uitgebreid omdat er nog steeds instortingsgevaar bestaat. Tegen zondagochtend zou de situatie moeten geregeld zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?