Gebouw ingestort in Molenbeek: één gewonde

© Brandweer Brussel
Updated: 19-07-2019 - 15:31

Vrijdagmiddag is een deel van een gebouw in de Vandenboogaerdestraat in Sint-Jans-Molenbeek ingestort. Er is sprake van één gewonde.

Om 11.50 uur werd de brandweer opgeroepen in de Vandenboogaerdenstraat waar bij een gebouw van drie verdiepingen de hele achterzijde was ingestort. Het gebouw stond leeg ten tijde van de instorting en er waren arbeiders aanwezig om werken uit te voeren. Het gaat om de oude kantoren van Bacardi-Martini.

"Een van de aanwezige arbeiders is heel lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht," zegt woordvoerder Walter Derieuw aan de redactie van BRUZZ, "niemand anders geraakte gewond."

De straat werd afgesloten voor het verkeer en het gebouw tegenover de werf, alsook een crèche in de buurt werden geëvacueerd. "De kindjes zijn gaan spelen in het naburige park," zegt Derieuw.

De gemeente stuurt nu een verantwoordelijke architect of ingenieur ter plaatste om het verdere instortingsgevaar in te schatten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?